De Krokus

Fietste ik gisteren door de Dorpsstraat op weg naar de haven, moest ik vól in de remmen. De Dorpsstraat vól met badgasten! Een heleboel! Wat krijgen we nu….?!? Ik moest wel even nadenken, maar toen wist ik het; de Krokusvakantie! Ik fietste net tegen de stroom van de boot op, ja, net tegen vieren, verkeerd tijdstip. Dus dat werd heel voorzichtig fietsen op de stoep. Het was wel weer even wennen hoor, zoveel mensen. Bijna twee maanden lang zie je alleen maar een paar inboorlingen en dan krijg je dit.

Wat een winter was het he (weerpraatje)…eindelijk weer eens een echte. Alleen nu heeft iedereen er wel genoeg van en da’s maar goed ook. Ik prik net ‘t weerbericht van Piet in ‘t infovenster en wat zegt ie voor de komende dagen? Oplopende temperaturen. We zitten tegen ‘t voorjaar aan -ik merk het aan de poes, die wordt helemaal gek – dus je kunt gevoeglijk aannemen dat het nu wel voorbij is met de kou.
Totdat ik vanochtend weer naar de haven fietste en het was weer een witte wereld opeens.
Kijk maar: 
Imgp3487a
Het was rijp, geen sneeuw, maar wel een mooi gezicht.

Imgp3486a1

Imgp3508b

Imgp3493b
De haven op zondagochtend…wat een rust!

Ja, zondag windstil, terwijl het een dag eerder windkracht 6 waaide. Wat een verschil. En dan moet je natuurlijk op het strand wezen..
4375753014_701349a576_b1

Morgen weer natte sneeuw, en dan is het voorbij. Maar zo’n geweldige winter vond ik het helemaal niet. Ik heb nl. nog geen meter kunnen schaatsen hier op Vlie. Het schoot niet op. Eerst kon het bijna, maar toen kwam er dooi, toen begon het te vriezen, maar wel tegelijk met een berg sneeuw. Dus zeer slecht ijs. M’n schaatsen staan nog ongebruikt in de gang. Jammer….

Inmiddels is Jan Lever ( nieuwe collega) ook al langs geweest op kantoor om te kijken en horen wat hij kan verwachten. Nou is het heel dom van mij, maar ik ben glad vergeten een photootje van hem te maken. Kon ik mooi hier aan de blog hangen…sorry! Misschien volgende week, als ik ‘m zie dan is ie voor mij.

Verder is er echt weinig te melden uit de haven. D’r komt geen ene kip hier – nee logisch…overal nog ijsgedoe.
We hebben trouwens een nieuwe burgemeester (hoe kom ik er ineens op), afgelopen donderdag gexefnstalleerd, zijn naam is Yorick Haan en hij komt uit Schiedam. Onze oud-burgemeester Baukje Galama bestuurt momenteel Stadskanaal.

Volgende week wordt er weer gebaggerd. Nou, dat mocht ook wel weer. We konden bijna op slot met die oostenwind steeds. Na het baggeren zijn we weer op 3,90 bij NAP en kunnen we met een gerust hart het seizoen in.
Over het seizoen gesproken, mocht er nog iemand zijn die zich geroepen voelt om ons te assisteren gedurende de zomermaanden, dan houden we ons van harte aanbevolen! Zowel op kantoor als in ‘t bootje. Ja, het is nl. de bedoeling dat we langer openblijven, we proberen van 08.00 – 20.00 uur van de zomer open te blijven (of dat lukt is een tweede), maar daarvoor hebben we wél versterking nodig.

We gaan over een paar weken weer voor de EHBO want dat moet ook gebeuren. En intussen zitten we dik in de voorbereiding voor het seizoen. Nog even en we gaan de boel weer zomerklaar maken en zit de winterslaap er weer op. Eindelijk, want het worden wel saaie blogjes zo…

Tot de volgende maar weer!

Advertisements
Previous Post
Leave a comment

3 Comments

 1. Ilona

   /  February 22, 2010

  Hoi,

  wat fijn dat je er weer bent!
  En goed dat je op de haven blijft, daar mag het bestuur blij mee zijn!
  Ga je blog weer met veel plezier lezen!
  groet

  Reply
 2. piet en ineke postma[kdbouw]

   /  February 22, 2010

  kijk bij het ommetje daar staat jan lever tussen
  komen binnen weer langs gr

  Reply
 3. Berend Botje

   /  February 23, 2010

  Wat weer een mooi geschreven blog en foto’s !!!!
  Nu nog even Jan Lever een dansje voor de webcam laten doen en we zijn helemaal weer bij 🙂

  Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: