Spuiten en klussen

Nog één week te gaan voor de Paas, het komt nu wel echt dichtbij. In het dorp wordt er dag en nacht geklust om de verbouwingen op tijd af te krijgen – zoals gewoonlijk is alles op het laatste moment pas af. De eerste badgasten komen vrijdagochtend de voordeur binnen en tegelijkertijd vertrekken de werklui via de achterdeur. De laatste spijker is er net vijf minuten eerder in geslagen en de verf is net op tijd droog.
Hier op de haven gaat het nauwelijks anders. Ach, dat houdt de spanning er in laten we maar zeggen.
Prio 1 is nu de steigers begaanbaar maken.
Want sommige steigers (waar geen boten liggen) waren een drama. Daar kon je gewoon niemand laten afmeren, echt erg. Ik zeg: waren, want het ergste hebben we nu weggespoten.
Kijk hier maar eens, een photootje zegt meer dan duizend woorden:
Img_0093a

Het is inmiddels weer beloopbaar. Komende week steiger H nog en dan de rest, maar dat is meer de aanslag verwijderen zodat het weer als nieuw oogt.
Onze baggeraar is al een week bezig en komende week maakt ie het af. Het is de oude vertrouwde Aquanaut uit Urk, ziehier:
Img_0096a
Hij kan ook mooi tussen de vakken komen. Dat scheelt weer steigers loskoppelen zoals vroeger. Wat een gedoe was dat…
Ook begint komende week begint onze nieuwe collega met z’n nieuwe job. Dan zijn we weer compleet, eindelijk!

Qua passanten schiet het nog niet erg op, momenteel liggen er twee. En dan zou je denken, ze hebben het voor het uitkiezen, de hele haven voor henzelf. Ze mogen echt overal liggen waar ze maar willen, als het maar niet helemaal achteraan is, achter steiger H, want daar geldt hoogtebeperking i.v.m. de aanvliegroute van de helicopter. Er is geen fysieke barriere momenteel, dus geen ketting, maar wel staat het met koeieletters op de beide palen.
Maarre….je voelt hem al aankomen zeker… Beide zeiljachten presteerden het om juist DAAR te gaan liggen. Het is ongelooflijk. Ik vroeg naar het waarom. ‘Nou, dat ligt dichter bij het dorp’…. Pfff…ja, twintig meter zouden ze dan extra moeten lopen. Als het al zó begint, staat ons nog wat te wachten!

Maar nog een week en dan hebben we het even druk in de haven, althans, als het weer meewerkt. Heb er wel weer zin aan hoor. Dan zie je weer de bekende gezichten verschijnen na een lange winter. Alhoewel, de meesten komen pas later, de Paas is dan nog te vroeg. Nog heel veel bootjes liggen op droge.

Afgelopen weekend hebben we de jaarlijkse Fanfare-uitvoering gehad in de Bolder, te samen met het Zeemanskoor en de viswijven. Het was heel gezellig moet ik zeggen, u hebt echt wat gemist. Gelukkig hebben we nu aardig wat nieuwe jonge leden erbij, want de gemiddelde leeftijd was wel erg hoog (ik was zelfs één van de jongste). Als er dan verder nooit meer wat bij komt, dan sterft zo’n vereniging uit.En dat zou jammer wezen, want wat is Vlieland nou zonder fanfare.

Tja….ik heb eigenlijk niet zoveel te melden… ik zit maar na te denken en naar dit schermpje te turen, maar er valt me niks meer te binnen. Misschien later, dan doe ik hieronder wel een update.
Laat er eerst maar wat bootjes komen zou ik zeggen, dan komen er vanzelf weer wat anecdotes.

Groets!

 

Advertisements
Previous Post
Next Post
Leave a comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: