De Paasdagen

De kop is er af! We hebben de Pasen achter de rug en het seizoen 2010 is begonnen. We hadden op een gegeven moment welgeteld 64 bootjes in onze fraaie haven liggen, en als ik dat vergelijk met vorig jaar… (even de vorige blog doorzoeken) danne…wat?! 200? Nou! We hadden dus 200 boten met de Paas vorig jaar….ja, toen hadden we immers dat mooie weer. Het was een week later dan nu en ik weet nog dat we het hartstikke druk hadden. We rekenden het havengeld nog af hier beneden in de cafetaria. Goh, als ik daar nog aan denk…het cement was nog niet eens droog daar, me brilleglazen besloegen gelijk als ik daar binnenliep, een donkere en vooral vochtige ruimte. Nee, dan zitten we nu beter (al vind ik de indeling nou niet bepaald ideaal – ik kijk met me rug naar de haven).
Maarre….64 bootjes dus en geen 200 – maar dat kwam dus door de slechte weersvoorspelling. Op zich vond ik het best redelijk weer, niks mis mee. Wel was het toch gelijk een hele omschakeling zo na de lange winter. We zagen de oude bekenden weer (hoewel de vrienden uit Franeker het toch aardig lieten afweten – volgens Douwe lag er nog veel op de kant) en ik heb nóg een schorre keel van het ouweh  praten. Ja dat heb je gewoon, je hebt mekaar toch sinds ‘t najaar niet meer gezien en gesproken. Ach, moet kunnen, in de zomerdrukte komt het er niet van, dusse…

Het restaurant was open (helaas maar tot 6 uur ‘s avonds), maar de havensuper en de frietkot waren potdicht. Die gaan pas met de Meivakantie weer los. De mensen van het restaurant hadden trouwens een leuk idee: een ontbijtservice. Je kon een dag tevoren op een formulier je keuze aangeven, deze inleveren en de volgende morgen werd het bestelde ontbijt bij de boot gebracht. Volgens mij liep dat best wel goed, dus wellicht gaan ze er mee door.

Zo zag de haven er trouwens uit, paaszaterdag :
Img_0098b

Gezellig toch? En voor het eerst zonder Lammert, maar mét Jan, onze nieuwe kracht. Die kreeg dus zijn vuurdoop en ik moet zeggen: dat ging helemaal goed. Er komt natuurlijk heel wat op je af maar het begin was toch al veelbelovend. En…! Hij heeft vanochtend z’n eerste ‘stouterik’ gescoord. Jawel, een jachtje vloog eruit zonder te betalen, dus hup! Er achteraan en afrekenen. Nee, dat gaat mooi.

Komende week staat weer in het teken van steigers spuiten. En dat is geen straf want het wordt fraai weer. Dat is beter dan met storm plus regen op de steigers staan te kleumen toch?

O ja! Nieuws! Was ik toch bijna vergeten, maar vorige week is op de hors een niet alledaagse dolfijn aangespoeld, en hij leefde ook nog. Door de KNRM is hij weer te water gelaten en hopelijk maakt ie ‘t nu goed. Hier een paar photootjes van de bewuste dolfijn die Folkert ( u weet wel, van de Vliehors Express, hij trof de dolfijn aan) mij toemailde:
Dolf5
De betrokkene in een niet-comfortabele situatie.

Dolf2
Op naar de reddingboot…

Dolf3
Nog even en hij gaat weer te water.

Ok, ik moet weer even verder. Als me wat te binnen schiet dan update ik wel even.

Doeg!

Advertisements
Previous Post
Leave a comment

4 Comments

 1. piet en ineke postma[kdbouw]

   /  April 5, 2010

  jasses als je zo schrijft krijg ik alweer hiemwee naar vlie.
  jan succes met je nieuwe baan.komen als we op vlie wel weer een bakje doen. gr voor jullie allemaal van:

  piet en ineke postma[kd bouw]

  Reply
 2. henny

   /  April 5, 2010

  Patu, boten liggen niet, maar staan op de wal.

  Grapje, Henny

  Reply
 3. Patu

   /  April 6, 2010

  He Henny, da’s Vlielands 😉

  Reply
 4. Paul en Erna ( Noordvaarder )

   /  April 26, 2010

  Oh, wat zielig. wij hebben ook zo’n lieve kat, Teddy, lijkt sprekend op kwartje. Wat een verdriet dan ineens hè? Heel veel sterkte hoor!

  Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: