Waar blijven de bootjes…

Het hield niet over, afgelopen weekend. En ik maar denken dat er wel een bootje of 50 zou komen…want mooi weer, windje 4-5..mwoahh… Ik zat er helemaal klaar voor….Maar nee dus. D’r kwamen totaal 15 binnen, dus erg rustig. Met nog een kleine drie weken te gaan. De stilte voor de storm om het zo maar te zeggen.

Ondertussen zijn we nog steeds druk bezig om hier de puntjes op de i te krijgen. Zo moeten we nog zo’n  300 meter aan steiger spuiten, hier en daar wat planken vervangen, palen rechtzetten etc etc, we hebben nog een hele lijst, maar ja, het was ook een lange winter…

En onze Jan (als ik het over Jan heb, dan bedoel ik onze nieuwe collega Jan Lever, dus niet verwarren met Jan Soek), onze Jan dus had van de week een primeur. (Ja, heel sneu hoor, het is eigenlijk te smerig om er over te praten – als ik er alleen al aan dénk dan word ik niet goed). Elke ochtend voor kantooropening doen we een ‘rondje toiletten’, dus wc-rollen aanvullen, remsporen verwijderen, aanvegen etc. Jan begon enthousiast zijn ronde, maar bleef wel heel lang weg. Na een tijd ging ik poolshoogte nemen, misschien was er iets mis. Nou, dat klopte. Groen en geel kwam hij de herentoiletten uit, helemaal van de wereld. Wat was er gebeurd? Een vieze wc? Kots in de douches? Nee, er was…. (heel snel nu, ik word onpasselijk)…gepoept in een urinoir! Ja, echt heus waar….Het is on- en on-ge-loof-lijk, niet te bevatten….! We dachten alles gehad te hebben, maar dit is toch echt de limit! Je kunt je er geen voorstelling van maken hoe diegene… niet normaal zeg!
Met gevaar voor eigen leven heeft hij het nog weggekregen ook. Dat hij dat nu moet treffen, kijk, dát zeiden ze er niet bij..’havenmeester gezocht’…ja, haha, nou..niks leuk bootje varen, zulke dingen krijg je óók voor je kiezen. Kan je nagaan wat we meemaken als we 300 boten in de haven hebben liggen…maar het is supersneu hoor, voor Jan. Eén van z’n eerste klussen, krijgt ie dit…hij heeft een bewijsfoto gemaakt. Nou, u begrijpt dat ik die niet voor publicatie geschikt acht. Bepaald niet nee, hoho!
Snel ander onderwerp nu. (Jan is inmiddels weer bijna hersteld, dank u).

Ik heb trouwens ook nog een bewijsfotootje van de situatie op zondagmorgen 11 april. Rust alom:
Img_0105a

Verder wachten we nog op de installatie van de webcam (wat duurt dat toch lang) en de opbouw van het speeltuintje hier voor het havengebouw. Wat wél klaar is, is de PIN. Nou hehe, eindelijk zeg. Hebben we vier maanden op moeten wachten. Zonder PIN beginnen we niks vandaag de dag hierzo. Het zijn toch vaak beste bedragen die ze moeten afrekenen en zoveel cash heb je vaak niet bij de hand. En de dichtstbijzijnde geldautomaat is anderhalve kilometer van de haven. Ik kan wel stellen dat van de 10 afrekeningen er 9 gepind worden.
Maar gelukkig, hij doet het weer. En supernel ook nog (ADSL).

Even wat anders.
Ik zei laatst tegen Atty: ‘kom, we gaan eens naar de Kikkersbult wandelen, zijn we al een jaar niet meer weest’. Dus hup, wandelschoenen aan, vuurtoren duin op, aan de andere kant er weer af, waren we bij Kooisplek en daar hield het dus op. Waarom? Wel…hou je vast: SCHRIKDRAAD! We waren met stomheid geslagen. Kijk hier, dit troffen wij aan:
Img_0102a

huh? Wat? Hekken met schrikdraad? Tot hier en niet verder.
Waar zijn ze toch mee bezig op mijn eilandje, zijn ze nou helemaal belazerd? Het blijkt dat Staatsbos het begrazingsgebied van de Schotse Hooglander heeft verdubbeld. Met andere woorden, ONZE bewegingsvrijheid wordt gehalveerd. We mogen straks alleen nog wandelen in en rond het dorp en dan houdt het op. De rest is reservaat. Van de gekke!  Het schijnt dat de natuur er van opknapt, er komen meer beestjes. Allemaal best, maar MIJ is niets gevraagd! Niemand is iets gevraagd. De gemeenteraad is tegen, maar er is niks tegen te beginnen. 
Ik had tóen al mijn bedenkingen, toen ze het gebied achter Bomenland tot en met Nieuwe Kooi gingen afzetten voor die koeien. Je hoorde het overal hier: dit gaat van kwaad tot erger – let op, zometeen wordt het hele eiland begrazingsgebied. Nou, het scheelt niet veel nu! Tot aan het vuurtorenduin, wie had dat kunnen denken. Okee, er zijn enkele plekken gemaakt waar je over het schrikdraad kunt komen. Je ‘mag’ (hoera wat fijn) vrij het begrazingsgebied in komen. Nou, we moesten een kilometer lopen eer we zo’n overstapding tegenkwamen. En terug hetzelfde idemdito. Okee, de beesten zijn goedaardig en zolang er geen kalfjes zijn doen ze niemand kwaad, je loopt alleen het risico in zo’n dampende vlaai te trappen. Maar je bent tóch op één of andere manier op je hoede. Want echt vrij loop je niet meer. Zo durft mijn moeder al meer dan tien jaar niet op het Pad van Twintig te komen. Dat was altijd een mooi rondje fietsen. Totdat ze een kudde tegen kwam met die enge hoorns. Die kreeg dus een doodschrik en kwam er vervolgens nooit meer. Net als Jo Boon destijds met de Avondvierdaagse, voor geen goud durfde ze op het Pad van Twintig te lopen, dus ze kreeg politiebegeleiding.  Maarre…ik vind het  gewoon een grof schandaal, een enorme beknotting van onze vrijheid hier op Vlie. Als eilander voel ik me opgesloten. Vlieland begint op een reservaat te lijken en de bewoners + gasten worden slechts door Staatsbos gedoogd op de verharde wegen en de fietspaden.
Ik vind dit toch wel een ernstige situatie.

Zo, moest ik toch even kwijt. Dat is het voordeel als je een blogje hebt 🙂

Hier nog een photootje van de Kikkerbult, het één na grootste duin van Vlieland:
Kikkerbult

Daarboven heb je een prima uitzicht, o.a. richting Texel, zoals hier:
Uitzichttexel

Dat vind ik ook het mooie van Vlieland, het is bijna nooit vlak (zoals Ameland bijvoorbeeld).
Klimmen en dalen, goed voor je kuiten!

Okee, oant de volgende maar weer!
 

Advertisements
Previous Post
Leave a comment

3 Comments

 1. Cees

   /  April 12, 2010

  Patu, 1 troost, Alle TBO’s (terreinbeherende organisaties) doen waar ze zin in hebben en als het met de fauna niet lukt dan wordt de doelstelling net zo makkelijk omgezet in botanisch(flora.
  De gewone burger moet maar stikken of slikken en het wordt niet meer teruggedraaid.

  Reply
 2. piet en ineke postma[kdbouw]

   /  April 12, 2010

  jan wij hopen voor jou dat dit de eerste en de enige keer is dat je zo iets meemaakt.Wie doet dat nu geen opvoeding gehad zeker.
  patu wat heb je toch een lekkere vlotte pen.de manier van schrijven kostelijk gewoon. kijk nu al uit naar de volgende blog.
  gr voor iedereen de FARMSUMERS

  Reply
 3. Cees

   /  May 24, 2010

  Patu, vandaag met Hans een rondje Lange Paal gemaakt met Sander en we zijn erg geschrokken van dat schrikdraad. het ziet er niet uit en het bevestigd alleen maar mijn gedachte dat we te maken hebben met een zich van niets en niemand aantrekkende groene maffia.

  Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: