Een fraaie aprilweek

Daar ben ik weer eventjes.

Van die aswolk uit IJsland heb ik weinig gezien eerlijk gezegd. Er werd een spectaculaire zonsondergang beloofd afgelopen donderdagavond. Die mocht ik natuurlijk niet missen, ik heb zelfs de fanfare-repetitie af moeten zeggen daarvoor.
Stond ik op dat duin te koukleumen, wat denk je? Bijna totale bewolking! Nee he…. Niks te zien dus.
Heb ik deze maar geschoten, uit arren moede …. (klik voor groter, zoals op alle foto’s)
Zonsondergang1_2
Alleen hier was het bewolkt, want elders was het wél mooi om te zien.

Eén voordeel hebben wij hier in de haven: er ligt een bootje met mensen die een vakantie naar het zonnige zuiden hadden geboekt, vertrek dit weekend. Dat ging dus niet door, dus wat doet een verstandig mens? Juist, die vaart naar Vlieland. En nu liggen ze lekker in de kuip van de zon te genieten, een hele week lang 🙂

Maar voor de rest is het ellende hoor, ik heb met die mensen te doen daar op SPL en andere luchthavens. En niet alleen dat, maar er zit heel veel aan vast. Wat denk je van me zus op Curacao, ze verhuurt appartementen. Dan heb je te maken met wissels. Gasten gaan en gasten komen op dezelfde dag. Maar nu dus niet. De gasten blijven, want er komen geen nieuwe gasten. Wij kunnen nog met de boot over, en als de boot niet vaart dan ga je met de watertaxi en voor hoge nood zelfs de KNRM. Voor de Antillen daarentegen geldt geen alternatief. Dus het is daar één en al gexefmproviseer en geregel. Ik geef het je te doen.

Goed, hoe was het dit weekend in de haven? Wel, het was mooi weer en het tij was gunstig, dus dan gok je voorzichtig op een bootje of vijftig. Nu, het waren er veertig. Vooruit, kan er mee door. Zoveel hebben we nog niet binnen gehad dit jaar.
En zo ziet het er uit met 40 bootjes:
Img_0118a
Lijkt toch een stuk gezelliger dan vorige week, niet? Het begin is er.

Verder: alle steigers zijn nu schoon (hoewel – bij sommige kunnen we eigenlijk wel weer opnieuw beginnen) en we zijn nog druk bezig met van alles. Het gevreesde bord ‘HAVEN VOL’ is weer geplaatst (geblindeerd dus) en ook de twee rode vlaggen zijn weer uit de motteballen gehaald. Als het goed is doen ze over twee weken weer dienst.

Het terras van restaurant de Dining zit dit weekend gezellig vol – ja, het is nu perfect toeven daar. Weinig wind en het zonnetje er bij, met het mooiste uitzicht van het westelijk halfrond.
De supermarkt – zo laat ik mij vertellen door Henk Coxf6p (ik weet z’n echte naam niet eens…pff..dat heb je he, als die bijnamen er te goed inzitten, dan weet je niet eens hoe ze echt heten. Neem mij nou, geen hond die weet dat er Hans-Peter in mijn paspoort staat i.p.v. Patu)….eh..waar was ik? Oja, de supermarkt gaat de 26e open. Van deze maand ja. Met heerlijke verse broodjes moest ik erbij vermelden.
Bij deze.
Als het goed is (ik zeg met nadruk: als het goed is) wordt de webcam over twee weken gexefnstalleerd. Hopelijk lukt alles in één keer, ze moeten er speciaal voor van de vaste wal komen. (Gelukkig hoeven ze niet te vliegen). Geloof mij: het was het lange wachten waard, we krijgen een superscherp beeld  (voor webcambegrippen althans).

Verder is er weinig te melden uit de haven. Verderop, op de camping, is men druk bezig om de tenthuisjes op te bouwen. Nou, ik moet zeggen, sommige tenthuisjes verdienen die naam niet, het zijn gewoon huizen, in feite. Ook dat wordt steeds luxer. En ik moet zeggen dat de camping al best bezet is, valt me niks tegen. Ook daar barst de drukte over twee weken los.

Hier een gedeelte van de tenthuisjes:
Tenthuisjes   

Dit is echt de perfecte tijd voor de rustzoekers. Het is A. mooi weer en B. je komt geen mens tegen. Zelfs bij de vuurtoren kan je uren van het zonnetje genieten zonder iemand tegen te komen:
Vuurtorenmetatty
Ja, het is echt  IDEAAL op het ogenblik.
Over twee weken is het weer te druk, nou ja, hoewel…dat is natuurlijk maar relatief. Met te druk denk ik aan de Kalverstraat, maar hier vind ik het al te druk als ik drie badgasten op het strand zie lopen. Ten westen van de vuurtoren kom je ook in het hoogseizoen weinig mensen tegen eerlijk gezegd. (Daar zorgt Staatsbosbeheer wel voor…  😉 )

Nee, het is nu rust alom. Ook op het strand, zoals hier:
Telefotostrand

Hm..volgens mij zie ik toch een paar verdwaalde badgasten lopen in de verte. Druk!

Soms kom je een binnenmeertje tegen op het strand en moet je even omlopen (of natte voeten halen):
Strand15042010

Het mooie is, heb je genoeg van het strand – bijvoorbeeld door te harde wind of te koud, dan loop je slechts een paar minuten en dan ben je opeens hier:
Klaasdouwesvijver

Je hoort geen branding meer, alleen nog vogelgeluiden en verder helemaal niets. Vlakbij het strand dus.

En er zijn overal leuke plekjes te vinden, zoals deze:
Ijsbaan

Nou woon ik hier m’n hele leven al, maar steeds zie je toch weer wat nieuws.

Wat de haven betreft, we gaan nog twee weken door met klussen tot aan de Meivakantie. Door de week een handvol bootjes en in het weekend wat meer. Ondertussen doetde Bruine Vloot ook al flink onze haven aan.
Morgen komt gelukkig een groep motorboten  (Ocean People) , dat geeft tenminste wat reuring. Vorige week trouwens ook al, toen hadden we 26 motorjachten van de KNMC, u weet wel, de Kan Niet Manoeuvreren Club 😉
Hadden we gelijk de lange steiger vol.

Maar laat ze maar komen hoor, vinden we niet erg. Integendeel.

Goed, wij sluiten af.

Tot de volgende blog!

   

Advertisements
Leave a comment

2 Comments

 1. Paul en Erna ( Noordvaarder )

   /  April 19, 2010

  Hallo Patu, Wederom schitterende foto’s van Vlieland man, en prachtige verhalen. Wij hebben er nu al weer zin aan, om in onze zomervakantie Vlieland te komen bezoeken. Vorig jaar zijn wij voor het eerst met onze eigen boot op dit prachtige eiland geweest, en kan wel zeggen dat wij er gelijk aan verknocht zijn geraakt. Alleen; wij kunnen eigenlijk geen goed “gezicht” bij Patu krijgen. Lammert kunnen wij nog wel herinneren, maar Patu zegt ons niet veel. Is het mogelijk om bij wijze van uitzondering een klein ( of groot ) fotootje van jezelf te plaatsen? Hopelijk tot ziens in augustus.
  Grtz. Paul en Erna

  Reply
 2. BJH

   /  April 20, 2010

  Kijk een op http://www.hetommetje.nl vervolgens dan klikken op Menschen en dan op de “P” van Patu, kan niet missen!

  Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: