Ditjes en datjes

Vorige weekend 40 bootjes in de haven, maar toen was het te koud. Dus toen dacht je: volgend weekend met mooi weer kunnen het er wel een 80 zijn. Kom op, laten we het afronden naar 100. We gingen dus voor 100 bootjes.

Zaterdag waren we er klaar voor, laat maar komen. Rubberboot startklaar, verse notitieblokjes, nieuwe pennen…kom maar op. Het tij was vroeg, dus het merendeel moest toch wel rond het middaguur binnen zijn. Maar wat kwam er? Een enkel motorvletje, een verdwaalde huurbak, ok, gelukkig een paar bekenden toch wel…maar waar blijft de rest…? Ok vooruit, het bootje gepakt, even naar buiten. Misschien liggen ze allemaal achter de Richel. Nee dus. Geen mast te bekennen….Hm!
Uiteindelijk hebben we maximaal 30 passanten geteld. Waar ligt dat toch aan?  Wie het weet mag het zeggen. Het wordt dus spannend, met nog één week te gaan. We hebben die rode vlaggen niet voor niets uit de motteballen gehaald en gaan er toch echt van uit dat we ze gaan gebruiken.
Nou ja, het is niet anders.

Zo ziet het eruit, dertig bootjes ditmaal:
Img_0122a

En op Terschelling was het niet echt beter, kijk maar:
Terschelling25410

Dus aan ons lag het niet.

Ja, Terschelling kunnen we mooi in de gaten houden dankzij hun webcam. Die van ons wordt volgende week de 5e geplaatst. die kan je zelf vanuit je luie stoel besturen, ideaal! Nog even geduld dus.

En…we hebben een geweldig mooi leuk en vooral stabiel speeltoestel op het havenplein staan! Afgelopen week geplaatst. Het was een heel karwei al met al, maar het is klaar en nu al een groot succes. De hele dag kindertjes voor de deur en ouders met camera’s.
Img_0129a 
Er bleek zoveel vraag naar een speeltuintje..jarenlang moesten we het aanhoren op kantoor. Terschelling heeft het, Texel ook, maar Vlieland niet. En nu in de nieuwe haven wéér niet.  dus, we hebben ons best gedaan en ziedaar.
Img_0124a
Zegt het voort zegt het voort….

Komende week worden de waterautomaten op de steigers gecheckt en hersteld – want sommige zijn de winter niet goed doorgekomen. Dus alles werkt zodirect weer optimaal.
Ook hebben we een nieuwe geldwisselautomaal. Die oude was aan het eind van z’n Latijn.

Voor de rest zijn we er helemaal klaar voor. Onze Jan heeft nog niet écht goed kunnen oefenen met bootjes een plaatsje geven en dergelijke, want het was gewoon te stil. Maar volgende week kan ie los. We hopen op een gezellig drukke week. Met mooi weer als het kan. Hoewel de vooruitzichten voor komend weekend niet bepaald denderend zijn….kans op regen 88 procent….owee. terwijl we nu steeds dat fraaie weer hebben. Nou ja, hopelijk zitten ze ernaast.

Geef mij maar strakblauwe luchten met plukjes bewolking, zoals deze van afgelopen week:

Img_0125c

Even wat anders nu. Privé had ik een slechte week. Was ook niet vrolijk te krijgen…. Onze poes, Kwartje, is naar de dierenhemel gegaan….ja, heel triest.  Een ernstige leveraandoening. Donderdagavond hebben we haar in de Meeuwenduinen begraven.
Een hele leegte nu, ze hoorde je van verre aankomen en kwam je op het tuinpad tegemoet. ‘s Avonds altijd op schoot. Ze hoorde echt bij ons. En nu is er dus niks aan, bah bah.

Hier is Kwartje, op haar laatste dag:
Kwartje 

Een kat uit duizenden. Waarom toch, vraag je je dan af…

Tja..met dit trieste feit sluit ik maar.

Volgende keer maar weer wat leuks hoop ik.

Groetjes!

Advertisements
Leave a comment

1 Comment

 1. piet en ineke postma[kdbouw]

   /  April 25, 2010

  gecondoleerd met over lijden van kwartje. ja patu ook een poes heeft niet het eeuwige leven.net als onze hond goofy. is al 5 jr geleden en missen nog steeds. wens jullie met pinksteren alle sterkte hoop voor jullie op veel boten, dus mooi weer. sorry wij zijn deze keer op skylge. komen met de bouwvak weer.
  groetjes voor cornelis en jan.
  de farmsumers.

  Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: