De Meivakantie

Ik meen in een vorig blogje de verwachting te hebben uitgeproken voor een volle haven gedurende de Mei-vakantie. Ik moet toegeven: de haven was aardig bezet, maar vól?  Nee dus, we kwamen deze week niet boven de 200. En superslecht weer was het ook niet. Ja okee, het was ijskoud. Het heeft de hele week 8 graden gedooid, en met die wind erbij…. We moesten op een gegeven moment de handschoenen en ijsmutsen uit de kast halen. Jan raakte zowaar bijna onderkoeld in het bootje. Dus dát zal de reden wel zijn dat we niet vol kwamen. Nou moet ik zeggen, in het begin van de vakantie liep het best wel aan. Maar het viel ons op dat het grotendeels van die enorme jachten waren. Hup, weer 50 voet, Hup, weer 17 meter. We waren gewoon blij als er eindelijk eens een 36 – 37 voeter binnenliep…. Dus wat kregen we: steiger C en D (voor de grote jachten) waren binnen no-time vol, en dan wil ik het niet eens hebben over de lange steiger.
Op een gegeven moment konden we de 12+ boten niet eens meer behoorlijk kwijt, dus moesten we stapelen aan de lange steiger. De 10 meter steigers verderop hadden veel lege plekken, daarentegen.
Ja, het is toch wat. Een paar jaar geleden hoorde je met zegmaar een Bavaria 36 tot de grote meneren. Tegenwoordig word je bijkans uitgelachen met 40 voet. Wij merken hier nog steeds niets van een crisis…..

De Meivakantie begon voor onze Jan (nog éénmaal: als ik het over Jan Soek heb, dan zeg ik: Jan Soek, anders is het gewoon onze collega Jan)…affijn..de Meivakantie begon niet optimaal voor hem. In feite kreeg hij zijn vuurdoop. Een dag eerder hadden we de rubberboot te water gelaten, want die was nu echt wel noodzakelijk. Jan deed de eerste dienst. Edoch, bij het uitvaren raakte hij de punt van het KNRM-hokje en was het pssssssttt….lek!  En hij was góed lek. Dus hup, de boot er weer uit en plakken maar. Het duurde nog twee dagen eer de boot weer in het water kon.
Ja sneu he? Maar dat kan iedereen overkomen, het was gewoon pech.
Kijk, hier staat het slachtoffer weer op ‘t droge:
Img_0134a

Buiten dit incidentje ging het best goed allemaal.
De Meivakantie was gezellig druk en vooral van ons speeltuintje werd goed gebruik gemaakt. Ze komen ook al speciaal uit het dorp hiervoor.
Momenteel zijn er van de 200 boten slechts een paar tientallen over, gisteren was de grote uittocht. En als ik zo naar het weerbericht kijk voor de Hemelvaart….hmmm..tja..iets oplopende temperaturen tot 13 graden en regenkans 50% op zaterdag. Ik weet ‘t niet. Als het nou 20 graden was met zon, zou ik zeggen: vol. Maar ik gok op 200. Die temperatuur heeft ons nu ook de das omgedaan (letterlijk en figuurlijk). Affijn, we gaan het bekijken. ‘

Op het eiland zaten de huisjes allemaal volgeboekt en ook de hotels mochten niet klagen.
En tot en met woensdag was het best redelijk weer eigenlijk. Dit was bv. woensdagavond:
Ophetvuurtorenduin
Als het zonnetje er maar bij is he, dán is het niet zo erg. Uit de wind is het dan heerlijk.

Img_0136a
En in de Dorpsstraat was het gezellig druk.

Havenvanafduin
Best veel mastjes!

Woensdag hadden we hier Braderie en dan kon je goed merken dat we in een hoogseizoenweek zitten.
Wat hadden we verder? Oja, de Meibrand op 1 mei. Trok ook heel veel belangstelling, kijk maar:

4580399945_5f68938a20_b

En dit weekend hadden we de open dag van de KNRM. Helaas was het wat triestig weer, maar dat weerhield nauwelijks iemand zo te zien:
Img_0143a

Img_0145a

Sommigen vroegen zich hoe het stond met het zelfbouwproject van Rudi de Koning.
Nou, zo:
Rudidekoningproductionsbv   
En wanneer het af is? Tja…

=++=++=++=++=++=++=++=++=++=++=++=++=++=++

Okee! En dan nu…. ziet hieronder het plaatje en klik:

Shotwebcam

Jawel! Onze webcam is afgelopen week geplaatst! Het heeft even geduurd, ok, maar je krijgt er wél wat voor terug…wát een beeld. High Definition wel te verstaan. En zelf te besturen ook nog.
Je kunt er zelfs een foto mee maken. Hij kan in principe 360 graden rond, maar helaas zitten de duinen in de weg dus daar heb je weinig aan. Harlingen kunnen we dus niet zien, maar je kunt niet alles hebben. Nee hoor, we klagen niet.
Ik ben al een paar keer gebeld door mensen die geen beeld krijgen. Dan ontbreekt de Active-X plug-in op hun PC. Kwestie van ophalen en installeren, staat trouwens ook onder het beeld.
Het apparaat staat boven op ons dak, kijk maar:
Webcambovenophetdak

Je kunt nu thuis alles meebeleven. De link staat op de havensite. Veel plezier!

Tot de volgende keer maar weer!

 

Advertisements
Previous Post
Leave a comment

1 Comment

 1. piet en ineke postma[kdbouw]

   /  May 9, 2010

  heb al genoten van de beelden die via de webcam tot ons kwamen.
  heb dit wel gemist. bij de vorige zei k tegen piet, toen hij nog werkzaam was op vlie, ga ff in beeld staan en zwaai naar mij.dat is inmiddels al meer dan 1 jaar geleden. wens julie een fijn hemelvaart en pinkster weekend toe. gr uit farmsum.

  piet en ineke postma

  Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: