Van de Hemelvaart naar de Pinkster

Hehe, bekaf ben ik zeg. Even rusten. Net 200 tegels gesjouwd, en dát op me ouwe dag….en een vrije dag ook nog, hetgeen betekent: arbeiden in de tuin.  Ja zeg, ik ben zó met de tuin bezig dat ik helemaal ‘t blogje vergat. ‘t Is al halverwege de week notabene, schande! Eigenlijk heb ik daar helemaal geen tijd voor want elke minuut vrije tijd gaat in de tuin zitten. Dus ik raffel ‘m maar even snel in mekaar – uiteraard met uw welnemen – en dan ga ik weer snel naar de tuin.

Want onze tuin krijgt een metamorfose. We zagen eens een aflevering van Tuinruimers (Vlielands: Tuunruumers)  met Rob Verlinden en zeiden tegen mekaar: ik wou dat ze hier eens kwamen! Want een mooie tuin stond altijd al zeer hoog op ons wensenlijstje. Dus gelijk die mensen gemaild, maar helaas…Vlieland schijnt te ver te zijn en  teveel gedoe met de boot. Althans, dat denken we maar. Dus geen Rob.
Nu wilde het toeval dat een echtpaar hier honderd meter vandaan een geweldige tuin heeft laten aanleggen, en ze gaan binnenkort verhuizen. Het betreft een huurhuis en dan moet de tuin weer in de oorspronkelijke staat worden gemaakt. Dus we hebben een babbeltje gedaan en een deal gemaakt.  Het grootste gedeelte kunnen we gebruiken.
Over twee weken moet alles klaar zijn en dan hebben we ons eigen paradijsje 🙂

Img_0153a_2
Nu nog een puinhoop…(‘s ochtends: de schutting rechts zit er net in)

Img_0157a
‘s Avonds zit de schutting links er ook in.

Maar dat is de reden dus. Over twee weken doe ik weer zo’n photootje.
Nu even over het werk (want er moeten ook centjes verdiend worden anders kunnen we de tuin niet betalen)…de Hemelvaart. Hoe verliep die. Wel…het was koud vorige week. Wat zeg ik: steenkoud. Acht graden maximaal, en dan die wind erbij. Op Hemelvaartsdag slechts 50 – 70 bootjes dus, dat schoot dus niet op. Maar toch, er was een mooi zonnetje voorspeld voor het weekend en weinig wind, dus dat gaf hoop. En ja hoor, een dag later kwam het aanzetten. ‘s Middags zo’n 200 bootjes in de haven en toen was het weer ouderwets gezellig. Het was ook echt geweldig weer. De H-T roeirace was ook op die dag dus Terschelling zat dicht voor de charters, met andere woorden: de Bruine Vloot kon alleen maar naar Vlie en dat resulteerde in 26 exemplaren in de werkhaven. Echt meer kunnen we niet wegleggen.
Kortom: ouderwets. Die 200 jachtjes…ja, die waren verwacht, dus het viel nog mee.
Zo zag het er zaterdagmorgen uit:
Img_0149a

En zondag hielden we nog 20 jachtjes over….

Nu is het even rustig, maar komend weekend verwacht ik toch echt dubbel rood. Mooi weer, 18 graden, alles ligt nu wel in het water, en hoewel het tij niet echt lekker loopt komen ze heus allemaal wel deze kant op. Dacht ik. Ik voel dat aan mijn grote teen. Let maar op, in het volgend blogje laat ik twee rode vlaggen zien.

En trouwens, dat is ook allemaal thuis op de laptop/PC te zien, want onze webcam laat dat allemaal perfect zien. Op camerapositie #1 kan je zien of er twee rode vlaggen hangen.
Over de webcam gesproken: we krijgen alleen maar lovende reacties! Nou, het is ook inderdaad een geweldig scherp beeld, dit is pas de derde cam van deze kwaliteit die in NL geplaatst is, dus het is ook niet niks.

Momenteel dus even rust, dan de Pinkster en dan zitten we al bijna in juni, oftewel een tijdje grijze golf (met eerbied uitgesproken hoor) en dan barst het begin juli los.
We hebben inmiddels onze ‘werkstudent’ gevonden die ons team tijdens de hectiek komt versterken. Het is Maarten Scherpenhuizen en is niet echt een student meer te noemen met z’n 53 jaar. Wij vinden hem heel geschikt en ik denk dat we zo redelijk soepel door de zomervakantie komen. Het havenkantoor blijft ook langer open in het hoogseizoen. We gaan om acht uur ‘s ochtends los i.p.v. negen uur en gaan zo door tot half negen. Alleen in het begin van de middag gaan we dicht want dan ligt toch iedereen op het strand.  Om die kantooruren goed in te vullen krijgen wij hulp, en ze heet Sjoukje Mulder. Vorig jaar werkte ze ook al in het havengebouw, u zag haar in het winkeltje.

Ik doe nog een paar photootjes en dan ga ik weer de noodzakelijke dingen doen.

Imgp3937a

Deze planten staan momenteel prachtig roze in bloei en je ziet ze veel. Helaas ben ik de naam vergeten (heel dom, het ligt op m’n tong). Dit photootje is genomen bij de onder de heli-hangaar. Wie weet het?


Imgp3941b

De lucht is relatief warm op zo’n zonnige dag als vandaag, terwijl de watertemperatuur laag is. Als de wind dan ook nog uit het noorden komt heb je oneindig ver zicht. In deze situatie ontstaan luchtspiegelingen zoals hierboven.

Imgp3949a

Achterin de haven mogen hebben wij het liefst motorboten, want er geldt een hoogtebeperking vanwege de helicopter in de directe nabijheid. De maximum doorvaarthoogte is gesteld op 6,5 meter boven NAP. Het is even dat u het weet.

Imgp3951a
Zo ziet de Dorpsstraat eruit om een zonnige middag halverwege Mei. (De viskar staat er ook weer).

Tot na de Pinkster!

Advertisements
Previous Post
Next Post
Leave a comment

3 Comments

 1. Paul Smidt

   /  May 20, 2010

  Die foto met die luchtspiegeling is wel heel bijzonder !
  Groeten, Paul Smidt

  Reply
 2. Paul en Erna ( Noordvaarder )

   /  May 25, 2010

  Wat een schitterende foto inderdaad. Die kleuren op de dijk!
  Toevalstreffer? Echt een kunstenaarsoog volgens mij!

  Reply
 3. Paul en Erna ( Noordvaarder )

   /  May 25, 2010

  Patu, roze bloeiend lamsoor?

  Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: