Half juni alweer

Dat Oerol is gelukkig weer verleden tijd. Een gekkenboel daarzo, het is me nog steeds een raadsel waarom dat zoveel mensen trekt.

Wij in de haven krijgen daar vaak ook een staartje van mee, want hun haven ligt dan overvol dus het alternatief is Vlieland. Wij hadden echter ruimte in overvloed, en het leuke is, sommige jachten kwamen uitwijken naar ons, met de intentie om één of twee dagen later alsnog een poging te doen over te varen. Maar dat deden ze niet, welnee. ‘Wat een mooi eiland, wat heerlijk rustig, nooit geweten’x85en ze boekten er nog een week bij. Kijk, zo moet het!

Laten ze hiernaast maar hun gang gaan,  het is mooi dat er verschil is. Dat mensen kunnen kiezen.

Echt totale rust is hier ook weer niet, want er wordt altijd wel wat georganiseerd. Kijk maar eens op de Vlieland-agenda, genoeg cultuur dacht ik zo. Zo is er dit weekend een dweilfestival aan de gang – allemaal dweilorkesten in en buiten het dorp, en op het sportieve vlak kan ik nog het Rondje Vlieland noemen, vijftig kilometer wandelen – ik geef het je te doen.

Maar in de haven is het rustig, normaal in een juni weekend liggen er 150 bootjes. Nu een ruime 50. Van de week hebben we wel 150 binnen gehad, maar toen was het best fraai weer.

Momenteel is het net een novemberdag, met dertien graden, regenbuien en windkracht 6 dus dat schiet niet op. Het Rondje om Texel is zelfs daarom afgelast. Gelukkig wordt het komende week weer beter.


Nou is een blogje wel leuk misschien, maar er moet wel wat te vertellen zijn. En dat is er niet zoveel, kijk, vorig jaar ging er nog wel eens een autootje te water bijvoorbeeld, of een fiets, maar momenteel lijkt het wel komkommertijd. Er gebeurt weinig. Misschien over een paar weken als het zomerseizoen gaat draaien.
Ik doe het blogje ook wel een beetje voor mezelf, want als ik wil weten hoe druk we het vorig jaar deze tijd hadden, dan hoef ik alleen maar ‘t blogje van toen op te zoeken. En dat is toch wel handig, vind ik toch.


Vorige keer had ik het over de Schuttevaerrace; hier speelt het zich altijd in de holst van de nacht af, terwijl het evenement op Terschelling in de volle glorie van het daglicht wordt afgehandeld. Ik zou m’n best doen om dat om te draaien, dus in het daglicht op Vlieland en ‘s nachts op Terschelling. Welnu, ik heb een poging gedaan maar dat is niet gelukt, dus ook volgend jaar ziet niemand hier iets van de Schuttevaer en gaat het ongemerkt aan alles en iedereen voorbij. Ook aan mij, want ik ben sectorhoofd af. Iets voor u?


Op het Gastenboek is momenteel een hele discussie gaande over ‘campinggasten’ in onze haven, oftewel langliggers. Ik ga me daar mooi niet mee bemoeien, ik kan alleen maar zeggen: geen paniek iedereen, volle haven of niet, u komt er heus wel in. Het kan zijn dat u een dag moet ankeren, misschien wel twee, maar er is dagelijks zoveel verloop dan de kans groot is dat u de haven in komt. En ankeren is trouwens best te doen.


Ik kwam de laatste tijd niet aan bloggen toe, want elke minuut vrije tijd kon ik drie keer invullen. De tuin, het kantoortje, de poesjes, dat heeft gewoon prio en de rest moet maar wachten. Tijd tekort dus.

Maar de tuin is nagenoeg klaar! Kijk hier maar eens:

Tuin19-06
 

Het moet natuurlijk nog groeien en bloeien en er komt nog een olijfboom in de bak en achterin nog een houtopslag, maar verder is het aardig op orde nu. We kunnen nu uitkiezen waar we zitten, ideaal!

Afgelopen woensdag de poesjes opgehaald. Acht weken oud nu, een broertje en een zusje.

Eerst natuurlijk erg bang, voor het eerst van de moeder weg, maar nu zijn ze helemaal los. Geweldig, je blijft er naar kijkenx85

 Poesjes-1
Doortje en Kruimeltje op een zeldzaam moment dat ze niet achter elkaar aan zitten.


Tot de volgende maar weer! 

Advertisements
Next Post
Leave a comment

2 Comments

 1. piet en ineke postma[kdbouw]

   /  June 20, 2010

  complimenten met jullie tuin ziet er mooi uit en nu maar genieten in jullie vrije tijd.geniet ook van die 2 ondeugden want dat zullen ze vast wel zijn. met bouwvak logeren we nog een weekend in de veerman.zien jullie vast nog ff een bakkie doen. gr voor jullie samen uut farmsum

  Reply
 2. Ariane Postma

   /  June 21, 2010

  Mocht je ooit nog weer eens een andere baan overwegen misschien is tuinarchitect iets. Prachtige tuin! Maar blijf maar gewoon havenmeester dan kunnen wij tenminste van je blog genieten.

  Groetjes Ariane Postma (Sealion)

  Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: