Sneeuw!

Owoooww….de tijd gaat veel te snel. We zitten alweer in de eerste week van december en voor je het weet is het winterseizoen voorbij. En ik dacht dat m'n laatste blogje twee weken geleden was, maar het is dus alweer drie weken geleden. Het is toch erg…

Maar we gaan rustig door. In de haven is het stil, zo nu en dan een verdwaalde gast, soms wat werkzaamheden in de werkhaven, maar dat was het wel. We hebben nu ook steiger B en C waterloos gemaakt want het begon ineens te vriezen.
En met een paar dagen vorst en sneeuw krijgt de haven een heel ander gezicht, kijk maar:

IMGP6217a

IMGP6220a

IMGP6224b 

Havengebouw in sneeuw 

En zo ziet het er tegenwoordig uit achter het havengebouw:
KNRMgebouw 
Er staat een geheel nieuw KNRM-gebouw. (Hoeven ze niet zo ver meer te rennen).

En hier….
LoodsBroerVisser 
…staat tegenwoordig een loods van installatiebedrijf Visser. En dat kan handig zijn voor het geval je even snel een TL-buis nodig hebt, of een doosje schroeven, of wat dan ook. Maar het wordt aardig druk zo, achter ons gebouw….

Affijn, de sneeuw. Het begon afgelopen donderdag eindelijk te sneeuwen hier. Vrijdag kwam Sinterklaas aan en gelukkig was het toen bijna windstil, een dag eerder of later was het echt Siberisch.  
Als wij nou hier op Vlieland zekerheid hadden wat sneeuw betreft, dan werden we absoluut een wintersportoord. Want wat moet je nou helemaal naar Oostenrijk. Hier kan je ook skieën en vooral langlaufen. Vlieland is één en al heuvel.
IMGP6239a
 Hadden we dit maar de hele winter…….

IMGP6265a

IMGP6270a
Hier komen dan de skiliften… 😉

IMGP6353a
Ook een fraai gezicht: de waddenzee wordt al aardig wit.

IMGP6337a

IMGP6334a

IMGP6340a
De paarden zijn ervoor gebouwd, zeggen ze. Mij lijkt het veel te koud…

IMGP6345a

IMGP6344a
De Postweg in het Bomenland.

Vanavond  Sint-Niklaasavond, dus we gaan even de stad in zometeen (Dorpsstraat), Atty heeft een speculaastaart gebakken dus dat wordt smullen. Gisteren was het traditionele opkleden en daar was ik nu eens niet bij (knallende hoofdpijn), dus ik kan er niet over meepraten. Volgend weekend gaan we een gezellig weekendje aan de wal doen (ik moet dan ook naar de Unox i.v.m. de Nieuwjaarsduik) en dan is het weer tijd voor de Kerst. Ben nog steeds erg benieuwd of we nog wat bootjes krijgen hier in de haven. Mijn record is 20. Dus kom maar op 😉

Is er nog nieuws? Mwoahh…niks schokkends. Mocht er wat te melden zijn op Vlie, dan verwijs ik u naar vriend Folkert (hierzo). Oja, nog dit, voor degenen die zich afvragen wat mijn gewaardeerde oud-collega Lammert nu doet….welaan, hij is in dienst bij de Stichting Recreatiebelangen, zijn functie is te vergelijken met die van een havenmeester, maar dan op de camping. Camping Stortemelk dus! Ja, geweldig toch? Hij is hét aanspreekpunt voor de gasten en heeft het dus in het zomerseizoen ongetwijfeld even druk als hier op de haven. Maar het is tóch een andere wereld, campinggasten of havengasten, het is een verschil. Maar wel leuk, en vooral verfrissend, want het is weer eens wat anders. (Ik kan er over meepraten, ben al 7 x van baan veranderd ).Dus ik zou zeggen, ligt u in de haven, loop of fiets even naar Stortemelk en zeg hem even gedag, vindt hij vast leuk! 

Verder…..de poesjes groeien erg hard, maar ze zijn nog steeds superleuk en vooral heel gezellig. En dat moeten we hebben tijdens deze lange winteravonden…

Ok, zou zeggen, groeten, ook van Kruimeltje en Doortje, en tot de volgende keer 🙂

Kruimeltje-en-doortje

 

Advertisements
Previous Post
Leave a comment

2 Comments

  1. Wat een prachtige winterplaatjes!!

    Reply
  2. Nanno

     /  December 7, 2010

    Wat een fantastisch mooie foto’s!. Zelf zit ik tussen Kerst en Oud en Nieuw op Ameland maar hoop op net zulke mooie vergezichten, vooral het Wad ziet er prachtig uit.

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: