De laatste van 2010.

Dag allemaal!

Het jaar zit er weer op! Qua drukte hadden we in de haven een zeg maar ‘gemiddeld’ jaar. Een topzomer, maar het voor- en naseizoen was niet best. Het is wel snel gegaan allemaal, zo dobber je in je bootje tussen 300 boten en zo zit je uit te kijken op één passant. Ja, geen passanten dus in de Kerstvakantie. Ligt niet aan ons, maar aan het ijs. Op Terschelling ligt er ook vrijwel niks, terwijl 150 normaal is, dus dat verklaart alles.

Maar vandaag dus Oud, en overmorgen Nieuw. Ik hoor de brommers zonder uitlaat al ‘oefenen’ en de gillende keukenmeiden vliegen je ook al om de oren.

Ik had trouwens al eerder willen bloggen, maar stelde het maar steeds uit, want ja, ik had weinig nieuws te melden en ik hoopte nog om een mooie sneeuwlaag, dan kon ik nog wat plaatjes schieten. Maar helaas! Deze hele maand moeten we het hebben van de sneeuw die voor Sinterklaas is gevallen. Er is verder niets meer bijgekomen. En dat terwijl het aan de wal wel een sprookje leek, zo mooi. Niet eerlijk! Dus ja, daar baalde ik wel van. De Kerst is ook rustig voorbijgegaan. Er was niet veel volk tijdens de Kerst, maar ja, die komen pas ná de Kerst, dat is altijd zo. Op dit moment is het best wel gezellig druk. En bij het afsluiten van het oude jaar komt ook de tijd van bezinning, wat is er fout gegaan, wat is er goed gegaan, wat ga ik volgend jaar beter doen, hoe wil er volgend jaar deze tijd bij staan etc etcx85ja hoor, ik heb al aardig wat voornemens, vooral op het fysieke vlak. Die had ik vorig jaar ook maar dat lukte niet helemaal. Nu wel, let maar op. Ik ga meer met familie en vrienden mailen (deed ik altijd heel vaak, maar op één of andere manier blijft het erbij en dat is niet goed), ik probeer het onderwerp Terschelling te vermijden in de blogjes (ja, moeilijk, wens me maar sterkte 😉 ) en me focussen op dingen die écht belangrijk zijn.

Tja, en morgen hebben we de Nieuwjaarsduik. Ik maak het ook niet laat vannacht, want ik moet om 11.00 uur al fris op het strand zijn met de voorbereidingen, en trouwens, Atty heeft ontbijtdienst in het hotel dus we kunnen zo en zo niet laat. Gisteren naar Het Podium geweest, een avondje Jan Houter met “Vlieland Toen”. Was leuk! Ok, de meeste feiten zijn ons bekend, maar voor de Vlielandgast is het heel interessant. Volgend jaar gaat hij ermee door, met nieuwe afleveringen.

Het valt mij op dat, als ik door de Dorpsstraat loop, veel bekende gezichten zie. Ok, dat zie ik wel vaker, maar ik bedoel mensen die je ’s zomers in de haven tegenkomt. Die zitten dus nu in een hotelkamer of een huisje, en misschien lagen ze anders wel in de haven, wie zal het zeggenx85

Nog wat: sinds gisteren heeft onze haven een Twitteraccount. Ja, iedereen heeft dat tegenwoordig, dus wij doen daar rustig aan mee. Maar het is wel handig, wij gaan ‘m niet gebruiken voor de flauwekul zoals de meesten doen, zoals 'net de hond uitgelaten, nu even het dorp in', maar om pure wetenswaardigheden naar buiten te brengen. Bijvoorbeeld: ‘De jachthaven zit momenteel vol, de werkhaven heeft nog plaats’. xcdn die geest. Iedereen heeft tegenwoordig zo’n smartphone, dus dat kunnen we dan mooi benutten. Ons twitteraccount is @havenvlieland.

O ja, we hebben nu belettering op het dak. Nu weet iedereen dat het havenkantoor boven is.

Zo ziet het er uit:
DSCF6257 

En daarmee sluit ik af. Ik wens iedereen vanaf deze plaats een welgemeend GEZOND 2011! Blijf gezond, dat is het allerbelangrijkste. De rest is meegenomen.

Tot volgend jaar!

 

Advertisements
Previous Post
Next Post
Leave a comment

2 Comments

 1. piet en ineke postma

   /  December 31, 2010

  vanuit delfzijl ook een fijne jaarwisseling gewenst.
  zien elkaar volgend jaar.
  gr piet en ineke

  Reply
 2. Cees en Anneke

   /  January 1, 2011

  Cornelis, Patu en Jan
  Vanuit een zonnig Kenya een voorspoedig Nieuw jaar toegewenst.
  Wij hopen dit jaar weer regelmatig aanwezig te zijn

  Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: