Afsluiting seizoen

Goe'daag…

Als afsluiting van het seizoen mochten wij van onze tevreden penningmeester ergens uit eten gaan, en zulks is niet aan dovermansoren gericht.  De bedoeling was zónder aanhang maar wél compleet, dus de hele zomercrew. Dus wij drieën met Sjoukje (van de kassa) en Maarten (van 't bootje). Affijn, gisteravond was het dan zover. En  Maarten was speciaal overgekomen uit Nijmegen helemaal. Ja, het is wat… Plaats delict was hotel Zeezicht (Geuzennest) en ik moet zeggen: het was puur gezellig en het eten was bepaald niet slecht. Sjoukje heeft daar zelfs een speciaal drankje en naar het schijnt komt dat volgend jaar op de kaart. (Vragen naar de koffie van Sjoukje). Daarna zijn we nog het dorp in geweest (lees: de kroeg ingedoken), maar ik met mijn 'plichtsbesef' wist bijtijds huiswaarts te keren, want het feit was dat ik op dienst stond terwijl er die middag toch wel aardig wat bootjes kwamen aanzeilen.  En omdat het om 8 uur laagwater was kan je inderdaad maar op tijdig op de haven zijn.

Dertig bootjes waren er bij gekomen (er lagen er 2…). Maar het was een laatste stuiptrekking. De Herfstvakantie is passé. Het is gebeurd en klaar met ’t seizoen.  Nu gaan we de haven winterklaar maken, er zijn nog de nodige klussen te doen, maar we kunnen nu in de wintermodus. 

Maar we hadden twee weken herfstvakantie. Was het altijd zo stil? Wel…, er waren toch wel een kleine duizend meeuwen op de steigers. Die waren er wél, ja. Grrr…. Maar praat niét over de bootjes.x85op het hoogtepunt (we hebben het niet over die opleving van gistermiddag) hadden we er 10 liggenx85. Jawel: tien. Droevenis!! Terwijl er vorig jaar lagen 80 lagen. Het jaar daarvoor 70.
Hoe dat komt?
Voornamelijk door de harde wind. We hadden zelfs 4 meter hoge golven hierbuiten vorige week. Dat trekt geen gezinnen aan nee.

Het bleef maar waaien, en buiige regen, echt wat je noemt herfst. Ok, de huisjes zaten wel volgeboekt, maar die worden een aantal maanden van tevoren al geboekt, of het nu regent of niet, men komt toch wel. De haven is een ander verhaal. Wij moeten het hebben van goed vaarweer… veel wind = veel meeuwen = weinig boten. Het is niet anders. Resumé 2010: slecht voorseizoen, uitmuntend hoogseizoen, slecht naseizoen. Ja, echt jammer van dat naseizoen. maar al met al zijn we tevreden, we schijnen het niet slecht gedaan te hebben 🙂 Vandaar het etentje!

Na dit weekend is het alweer november en we zitten al een maand in het stormseizoen, de eerste windkracht 8 hebben we alweer mogen noteren. Er kwam op een gegeven moment een fikse partij water opzetten.

Kijk maar eens hier:

Hoogwater0946dd24102010 

Bij 2,15 NAP komt het water de lange kade over, dus het kon nog even lijen.
Het water kwam tot 1,77, zie maar:
Grafiekhoogwater24102010 

Ik verwacht trouwens wel dat we één van de komende winters de balken in de schuiven moeten plaatsen. Kunnen we gelijk testen of het écht geen water door laatx85

Deze tijd van het jaar heb je vaak regelmatig prachtige luchten. Deze bijvoorbeeld, op maandagmorgen:

 DSCF6118

En dan kijk je richting dorp en zie je dit:
DSCF6120a 

En even later zag je dit:
Regenboog 

Nee, het uitzicht verveelt nooit nee.

Wij (Atty en ik) gaan morgen een weekje naar Denemarken (jachthaventjes kijken) dus alle activiteiten op het eiland zijn een week stilgelegd. 😉

Missen we ook mooi het Vlielandse Sint-Maarten (Pierepauwen). Ja zeg, da's ook wat… vorig jaar hadden we tónnen snaai gekocht bij de A & O  Coxf6p, om half zeven de deur los, licht aan….nou, mooi voor NIKS he? He-le-maal niemand aan de deur, de hele avond niet. We hebben het dus zelf maar opgegeten. (Die tien kilo's zitten er nóg aan…).

Ik sluit bijna af, maar eerst heb ik nog een BONUS…
In de archieven vond ik nog een serie foto's, gemaakt door de heer Hulshoff. In februari 2008 maakte hij een rondvlucht boven Vlieland, en dus ook onze haven, of althans, wat er van over was. De haven vol in de verbouwing. 

Kijk hier maar eens:
Afbeelding 049 

En HIER de rest van de plaatjes. Toch leuk om dat van boven te zien.

Groetend, en tot de volgende x.

 

Advertisements
Next Post
Leave a comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: